Els anticapitalistes de Podem es manifesten contra l'autopista Llucmajor-Campos

Asseguren que se sumaran a totes les iniciatives ciutadanes a favor del transport públic i d'un pla de mobilitat integral

Els anticapitalistes de Podem s'han manifestat aquest dimarts contra les imminents obres de l'autopista Llucmajor-Campos. Consideren que "és una macroinfraestructura desmesurada per al nostre territori, caríssima per a l'erari públic, fomentadora de l'ús del vehicle privat i la porta a la destrucció del sud de Mallorca per part de les constructores immobiliàries i de l'especulació urbanística".

En el manifest, els anticapitalistes denuncien que l'aprovació del projecte de l'autopista, en comissió i sense exposició pública, no es va fer amb la suposada unanimitat política que es va voler fer creure. "És mentida que aquesta unanimitat política demostri un alt grau de consens social. Ben al contrari, demostra que tota la casta política ha cedit davant els interessos de la rapinya especulativa", declaren.

Per tot això, els anticapitalistes exigeixen la paralització i la suspensió del projecte i que es contemplin obres alternatives com l'ampliació a tercers carrils en punts concrets. També exigeixen que els més de 40 milions d'euros es dediquin a un pla de mobilitat integral, respectuós amb el territori i amb els drets de la ciutadania, i a un bon transport públic.

Finalment, asseguren que se sumaran a totes les mobilitzacions i iniciatives en contra de l'autopista.

El portaveu del GOB, Amadeu Corbera, ha considerat positiu el manifest dels anticapitalistes però ha demanat als components interns de Podem que facin accions concretes i contundents per evitar l'inici de les obres.

Laura Camargo, militant de l'agrupació, assegura que quan era secretària política i membre de l'executiva va fer pressió dins Podem per intentar evitar la signatura que donàs llum verda a aquest projecte. A més, Camargo ha explicat que "sempre he expressat internament i en tots els òrgans a tots els meus companys de partit del Consell de Mallorca i del Consell Ciutadà Autonòmic de Podem" el seu posicionament que, segons ella, també tenia el suport de molta gent del partit.

La portaveu adjunta de Podem ha dit que des del Consell Ciutadà Autonòmic varen aprovar el novembre de 2016 fer una consulta interna entre les persones inscrites de Podem Illes Balears per decidir si es votava a favor o en contra d'aquest projecte, però que el partit mai va autoritzar a fer-la.

Pep Juárez, un altre militant dels Anticapitalistes, ha explicat que varen denunciar els fets a la Comissió de Garanties Democràtiques Estatals però que fins a dia d'avui no han obtingut cap tipus de resposta.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF