Societat 08/07/2020

Albiren 44 catxalots al nord de Menorca

Tursiops assegura que 12 d'aquests exemplars són cries

Ara Balears
1 min

PalmaL'expedició que varen emprendre Tursiops i WWF amb el veler Irifi el passat 20 de juny i que va durar fins dia 30 ha confirmat la importància que té el nord de Menorca per als catxalots, que troben en aquestes aigües un hàbitat idoni per alimentar-se i criar. Segons han informat en un comunicat, en aquests deu dies han albirat un total de 44 exemplars a la zona, 12 dels quals són cries.

Després d'aquesta troballa, el director científic de Tursiops, Txema Brotons, ha assegurat que "l'alta presència de grups socials amb cries de catxalot" a la zona nord de Menorca fa que s'hagi de valorar si aquesta situació és constant i si s'han de prendre accions de gestió que "protegeixin la zona de les diferents agressions a les quals aquesta espècie és sensible".

Així mateix, el coordinador d'àrees marines protegides de WWF Espanya, Óscar Esparza, ha remarcat que tenen el repte de "posar en marxa plans de gestió per a les majors àrees marines protegides pels cetacis d'Europa que posseeix la Mediterrània nord-occidental".

A més d'aquests catxalots, també s'han fer fins a 32 albiraments de macrofauna, en què s'han identificat fins a set espècies diferents: manta ratlla, tortuga babaua, dofí mular o el dofí llistat. Aquesta expedició forma part del projecte 'Mars connectats', que té com a objectiu millorar la informació i el coneixement sobre les poblacions dels cetacis.

stats