Societat 12/08/2021

L'Ajuntament de Palma no sap quan podran tornar a ca seva els veïns desallotjats a Bons Aires

Només dos residents dels dos edificis afectats per perill d'esfondrament han hagut d'anar a un centre d'acollida temporal municipal

ARA Balears
2 min
L'entrada precintada d'un dels dos edificis afectats per perill d'esfondrament.

PalmaEl cap del Servei de Protecció d'Edificis de l'Ajuntament de Palma, Miquel Amengual, ha admès aquest dijous que "és difícil dir" quan podran tornar a ca seva els veïns dels dos edificis del barri de Bons Aires desallotjats dimecres per perill d'esfondrament dels pisos. La mesura afecta 35 habitatges, 19 dels quals estan ubicats al carrer d'Andreu Feliu i 16 al carrer de Francesc Molina.

La majoria dels residents afectats han pogut ser reubicats en allotjaments proporcionats per les seves assegurances, en cases de familiars o en segones residències. Només dos adults han hagut d'anar a un centre d'acollida temporal municipal. Si qualsevol altre veí ho necessita, però, podrà acollir-se al servei, segons ha informat Cort en un comunicat

L'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha decretat aquest dijous que en un termini màxim de set dies s'apuntalin els edificis i que en tres mesos es presenti l'informe tècnic per garantir la seguretat estructural i l'estanquitat de la xarxa de sanejament. L'entrada a les finques, de moment, està prohibida.

Un dels dos edificis de Palma desallotjats.

Les finques afectades estan ubicades als carrers d'Andreu Feliu i del Pare Francesc Molina, i es varen construir el 1969 i el 1973. Els tècnics del Servei de Protecció de l'Edificació varen constatar el mal estat de l'estructura de formigó després de fer una revisió de les plantes baixes de les dues finques.

L'Ajuntament ha fet una crida als propietaris dels immobles perquè compleixin l'obligació legal del deure de conservació i rehabilitació dels edificis per assegurar les condicions de seguretat. També ha reclamat que es presentin l'Informe d'Avaluació d'Edificis, que n'analitza l'estat de conservació, les facilitats perquè tothom hi pugui accedir i l'eficiència energètica. L'anàlisi es fa quan les edificacions compleixen 50 anys.

stats