Societat 15/07/2020

L'Ajuntament de Palma invertirà 50.000 euros a recuperar la figura de les dones als espais públics

La dotació per a l'apartat LGTBI serà de 30.000 euros

Ara Balears
2 min
La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sònia Vivas

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat la modificació del pla estratègic de subvencions de la seva àrea per al període 2020-2022. La mesura, segons Vivas, cerca pal·liar l'impacte econòmic i social de la pandèmia per "ajudar a enfortir" el teixit associatiu i els col·lectius especialment vulnerables de la ciutat per raó de gènere, orientació sexual, edat o origen. Segons la regidora, aquesta modificació suposa "una fmanera d'adaptar-nos a les necessitats de la ciutadania i especialment de la gent gran i el col·lectiu LGTBI i feminista. És una manera de tenir cura dels més vulnerables".

Quant a l'àrea de feminisme, s'invertiran 50.000 euros en projectes i actuacions que tinguin com a objectiu recuperar la figura de les dones als espais públics de la ciutat. També es faran iniciatives adreçades "a la reparació, recuperació i promoció de l'autonomia personal de les dones i els seus infants en situació de violència masclista per tal que puguin engegar el seu projecte de vida", ha detallat la regidora.

D'altra banda, Vivas ha assegurat que s'impulsaran programes, projectes i actuacions de sensibilització, conscienciació i prevenció sobre altres formes de violència, comportaments masclistes i promoció de la llibertat de les relacions sexuals, difusió del moviment feminista, actuacions per a l'empoderament de les dones en qualsevol àmbit, així com iniciatives per enfortir i generar xarxes i entitats de dones als espais de comunicació des d'una perspectiva feminista.

En l'apartat d'LGTBI, la dotació serà de 30.000 euros i es destinaran a projectes de promoció i reconeixement de la diversitat d'identitat, orientació sexual i models familiars, així com serveis d'informació, atenció psicosocial i jurídica del col·lectiu LGTBI. A més, preveuen impulsar formacions i capacitacions per a dones trans perquè tinguin més facilitats per accedir al mercat laboral.

stats