Societat 08/06/2020

L'Ajuntament de Palma destinarà 98.000 euros a subvencions per a la joventut

Entre les novetats de la convocatòria, hi ha els ajuts per pagar les despeses legals que implica la creació d'una associació o entitat

Ara Balears
2 min
Sonia Vivas en una imatge d'arxiu

PalmaL'Ajuntament de Palma destinarà un total de 98.000 euros a subvencions per als joves de la ciutat. La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha presentat aquest dilluns les subvencions adreçades a joventut de l'Ajuntament de Palma, que s'emmarquen en el Pla Estratègic 2020-2022 d'aquesta àrea. Una de les novetats respecte d'altres convocatòries és la voluntat de fomentar l'associacionisme entre els joves palmesans, de manera que se subvencionaran els costs legals de la constitució d'entitats juvenils.

En concret, es destinaran 35.000 euros a les Federacions i Agrupacions d'Entitats Juvenils que actuen a la ciutat de Palma. Hi ha dues modalitats de subvencions: la primera, adreçada al manteniment general de la federació, que inclou despeses de lloguer, subministraments indispensables, i la segona, adreçada a projectes i activitats de dinamització d'oci per a joves associats o no.

D'altra banda, s'habilitarà un pressupost de 63.000 euros per a programes, projectes i activitats en matèria de joventut. Entre les novetats s'inclouen les despeses derivades del procés de constitució legal de l'associació o entitat juvenil. També se subvencionaran activitats i programes socioeducatius, lloguer d'espais per fer-les, difusió i marxandatge. Les sol·licituds es podran presentar fins 30 dies després de la publicació de les subvencions al Butlletí Oficial de les Illes Balears a qualsevol oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament.

Els altres objectius són: promoure projectes dirigits a combatre el sexisme o qualsevol tipus de violència contra les dones als espais d'oci; engegar actuacions dirigides a sensibilitzar en la LGTBIfòbia i l'assetjament escolar als centres educatius i espais d'oci; promoure les actuacions per combatre el canvi climàtic fomentant activitats respectuoses amb el medi ambient i donar suport a activitats intergeneracionals per promoure l'envelliment actiu i en companyia.

Per a Vivas, "aquesta línia de subvencions és important perquè per primera vegada treballa uns eixos transversals". Segons la regidora, se cerca, sobretot, "fomentar l'associacionisme, que els joves creïn noves entitats i que s'associïn, un fet molt important en les lluites". "Volem que els joves tinguin formació i puguin treballar contra la LGTBIfòbia i també sobre els valors feministes", tanca.

stats