Societat 05/05/2021

L'Ajuntament de Palma destina 18 milions del romanent de 2020 al pressupost d'enguany

La partida s'haurà de gastar aquest 2021 i es destinarà a millorar els serveis de la ciutat

ARA Balears
1 min
Vista del centre de Palma.

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres incorporar 17,8 milions més procedents del romanent de l'any passat al pressupost d'enguany, que serà de 29,2 milions. L'acord es durà a un ple extraordinari previst per la setmana que ve, segons ha informat Cort. L'ús del superàvit es permet gràcies a la suspensió de la llei Montoro el setembre.

El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, ha explicat que el romanent només es pot gastar enguany i que no es pot destinar a la contractació de personal. L'edil ha valorat que Cort pugui disposar d'aquests doblers "gràcies a la bona gestió que s'ha fet en els darrers anys".

Per àrees, la d'Infraestructures rebrà 7,8 milions d'euros dels 18 milions que s'incorporen del romanent, que es destinaran a tasques de manteniment de la ciutat, nous projectes en espais urbans, enllumenat i al contracte de parcs, jardins i fonts.

Seguretat Ciutadana disposarà de 3,7 milions addicionals per incrementar el nombre de policies als carrers; també permetrà millorar els equipaments de la Policia Local i dels bombers. A l'Àrea de Mobilitat, el romanent permetrà sumar altres 400.000 per a ajudes al sector del taxi, que arribaran a un pressupost de 800.000. La convocatòria d'ajudes per a taxis sumarà 400.000 euros i arribarà als 800.000 euros. A més, s'incorporarà pressupost al contracte d'instal·lacions semafòriques i per a altres projectes de l'àrea.

Justícia Social incorporarà 600.000 euros per millorar el servei d'atenció a les dones víctimes de violència masclista, mentre que Educació sumarà 400.000 euros i Cultura incrementarà les partides d'oferta cultural. D'altra banda, cal recordar que el ple de l'Ajuntament de Palma ja va aprovar incorporar 11,3 milions d'euros del romanent per a ajudes socials i als sectors afectats per la pandèmia.

stats