Societat 20/10/2021

El ple de l'Ajuntament de Palma demana ajuda al Govern per desmantellar Son Banya

Tots els partits han aprovat una proposta que reclama a l'Ibavi que col·labori per accelerar l'allotjament de les famílies que encara viuen al poblat xabolista

2 min
Entrada del poblat de Son Banya. Imatge d'arxiu

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha demanat ajuda a l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), dependent del Govern, perquè col·labori amb el Consistori facilitant habitatges per reallotjar les famílies que encara viuen a Son Banya, amb l'objectiu d'accelerar el desmantellament del poblat xabolista.

Tots els partits municipals han votat a favor de la petició, que han fet el PSIB, Unides Podem i MÉS, en la segona jornada del debat de l'estat de la ciutat, duit a terme aquest dimecres. En el ple s'han debatut 38 propostes fetes per l'oposició i l'equip de govern perquè aquest les incorpori com a política pública. D'aquestes, se n'han aprovat un total de 27, una xifra que representa un 71% del total, mentre que n'han quedat onze sense aprovar.

Entre altres propostes, el ple instarà –a proposta de Ciutadans– el Consell de Mallorca perquè connecti la barriada del Pil·larí amb l'Arenal i el polígon de Son Oms mitjançant un camí per a vianants i un carril bici. La intenció és posar fi a l'aïllament que pateix el nucli urbà a causa de l'autopista de Llevant, que divideix la zona.

En matèria econòmica s'han aprovat cinc propostes relatives a impulsar polítiques urbanístiques i de mobilitat que afavoreixin l'activitat econòmica. El ple també ha acordat reforçar l'oficina tècnica d'administració electrònica i continuar avançant en la configuració d'un sistema tributari basat en els principis ambientals i de capacitat econòmica i justícia.

El ple, a més, ha aprovat impulsar accions perquè a Palma no hi hagi cap llar sense cobertura a la fase d'ensenyament de 0 a 3 anys; que es promogui anualment l'oferta pública de feina dels bombers i de la Policial Local i de barri; i que es continuï executant el pla d'ordenació de bombers.

En matèria d'urbanisme i medi ambient s'han aprovat un total de vuit propostes. Entre altres qüestions, s'ha acordat habilitar més punts de recàrrega de la targeta ciutadana, agilitar al màxim la tramitació de llicències d'obres per construir habitatges i ampliar els punts de càrrega elèctrica als aparcaments de l'SMAP.

stats