Societat 31/07/2018

El jutge aixeca una part del secret de sumari dels atemptats del 17-A

No es farà públic el vídeo en què els terroristes manipulen els explosius ni un altre en què es veu la furgoneta accedint a la Rambla i atropellant gent

Enric Borràs
1 min
Barcelona homenatja les víctimes de l'atemptat de Barcelona.

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha aixecat parcialment el secret de sumari de la investigació dels atemptats del 17-A. Gairebé un any després dels atemptats a Barcelona i Cambrils, segons ha avançat el 324 i ha pogut confirmar l'ARA, ha notificat a les parts personades que tindran accés a la documentació sobre les víctimes i a la part de la investigació que fa referència als terroristes morts.

Continuen sota secret de sumari les peces que fan referència als escorcolls fets en el marc de la investigació, a les comunicacions telefòniques, als testimonis protegits i a les comissions rogatòries. Tampoc es farà públic el vídeo en què els terroristes manipulen els explosius a Alcanar i un altre on surt la furgoneta pujant al passeig central de la Rambla i començant a atropellar gent, tot i que els advocats de les parts personades els podran veure a les instal·lacions de l'Audiència Nacional. També podran accedir a quatre DVD amb imatges d'abans, durant i després de l'atac, tot i que tenen expressament prohibit copiar-les o treure-les de l'Audiència Nacional.

En la interlocutòria el jutge també ha citat a declarar dos testimonis dilluns de la setmana que ve. I d'una altra banda, segons ha pogut saber l'ARA, el jutge Andreu també ha notificat que acceptava les personacions com a acusació de l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament de Cambrils. Ha rebutjat, en canvi, la de l'Ajuntament de Ripoll, que considerava que s'havia perjudicat la imatge de la població.

stats