Discriminació lingüística
Societat 27/03/2024

Agredida per parlar en català a una perruqueria d'Inca: "Fora del meu local! T'he dit en castellà!"

Consum li ha dit que malgrat que presenti una denúncia "no tindrà cap repercussió" per al responsable de l'establiment

1 min
Perruqueria Makeover a Inca

PalmaUna clienta ha estat agredida en un local d'estètica i perruqueria d'Inca per haver parlat en català. Els fets han tingut lloc aquest dimarts a una perruqueria anomenada Makeover, segons ha explicat la víctima a l'ARA Balears. La dona afectada ha relatat que ha començat a explicar a la persona que l'ha atès el que volia i l'home li ha contestat: "En castellano".

Aleshores, la clienta ha començat a explicar-ho en castellà, perquè, segons diu, "no té cap problema per parlar en castellà o en anglès". Així, E. L. ha passat al castellà i, com que no li sortia una paraula, ha tornat al català, moment en el qual l'home ha empès la butaca on estava asseguda i, cridant, li ha dit: "Fora del meu local! T'he dit en castellà!".

La dona, a qui en aquests moments li han començat a tremolar les cames, segons ha traslladat a aquest mitjà, s'ha dirigit cap a la porta. Una vegada fora, l'agressor i un altre company de la perruqueria li han fet gestos d'insult traient el dit i cridant-li: "Som a Espanya" i "el mallorquí no és un idioma, a veure si te'n tems". Amb tot, E.L. ha telefonat a la Conselleria de Consum per denunciar el cas i li han dit que malgrat que ho denunciï, "no tindrà cap conseqüència", ja que, segons li han explicat, Consum no recull denúncies "d'aquest tipus", sinó que es limita a tramitar denúncies en relació amb un producte en mal estat o defectuós, entre d'altres.

stats