Discriminació lingüística
Societat 28/03/2024

Vox es desmarca de la discriminació lingüística d'Inca: "Aquest comportament va en contra del que representam"

Toni Gili ha assenyalat que la seva formació està "fermament compromesa" amb els principis democràtics i l'estat de dret

ARA Balears
1 min
El portaveu de Vox, Toni Gili

PalmaVox s'ha desmarcat aquest dimecres de la discriminació lingüística que va partir aquest passat dimarts una clienta en un establiment d'Inca per haver parlat en català. "És inacceptable que se'ns intenti associar amb comportaments que van en contra de tot el que representam", ha dit el conseller i portaveu de la formació d'extrema dreta, Toni Gili.

Així s'ha pronunciat després que el portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, hagués vinculat l'actitud que va tenir el responsable de la perruqueria Makeover d'Inca amb el discurs de Vox. "El discurs de l'odi té conseqüències perilloses per a la convivència social. El PP no pot continuar blanquejant i normalitzant el clima d'intolerància que fomenten els seus socis de govern", va assenyalat Alzamora a través del seu perfil de la xarxa social X.

Gili ha dit que les declaracions de Jaume Alzamora "són falses" i hi ha expressat un "asbolut rebuig". "Aquestes declaracions no només distorsionen la realitat, sinó que cerquen fer mal a la imatge de Vox, així com la convivència pacífica a la nostra illa", ha asseverat. En aquest sentit, ha apuntat que el seu partit està "fermament compromès" amb els principis democràtics i l'estat de dret. "És inacceptable que se'ns intenti associar amb comportaments que van en contra de tot el que representam", ha afegit Gili. Amb tot, ha exigit al portaveu de MÉS al Consell de Mallorca que demani disculpes "immediatament". Finalment, ha indicat que Vox "es manté ferm" en el seu compromís de "treballar pel benestar de tots els ciutadans de Mallorca".

stats