Societat 11/11/2020

Els agents econòmics de les Balears, optimistes i cautelosos amb la vacuna contra el covid-19

El Govern confia que ajudarà a recuperar l'activitat turística a partir del mes de març del 2021

Catalina Riera
2 min
La multinacional Pfize ha anunciat una vacuna contra el covid-19

PalmaL'anunci de la multinacional nord-americana Pfizer sobre la vacuna contra el covid-19, que demostra una efectivitat del 90% per combatre el virus, ha provocat diverses reaccions entre els agents econòmics de les Illes Balears. Si bé afronten aquesta notícia amb optimisme, també demanen "prudència". No obstant això, la presidenta del Govern, Francina Armengol, confia que aquesta vacuna i el treball conjunt amb el sector turístic "permetin la reobertura del sector a partir del mes de març del 2021".

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears, Carmen Planas, recorda que la prioritat és "el control de la pandèmia" i confia que amb aquest anunci la recuperació econòmica arribi "com més aviat millor". Per altra banda, critica que la mesura més adient és la d'allargar els ERTO, "com a mínim fins a l'estiu", perquè "no té cap sentit que l'estat d'alarma duri fins al 9 de maig i que els ERTO acabin dia 31 de gener", ha insistit.

Tot i qualificar l'anunci de la vacuna de "bona notícia", el president de l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca, Toni Fuster, té clar que la recuperació econòmica "serà lenta" i insisteix en la necessitat de ser "prudent". "Abans de l'anunci de Pfizer havien sortit altres informacions sobre vacunes que al final no han donat el resultat esperat", recorda Fuster.

La Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) també ho valora de manera positiva. "Venim d'un 2020 de notícies negatives i, per això, és una bona notícia per a l'economia de l'Arxipèlag", exposa el president d'aquesta entitat, Jordi Mora. No obstant això, està convençut que d'aquí a arribar a "l'època post-covid-19 hauran de passar alguns mesos, fins i tot anys, i la recuperació plena de l'economia no serà fins al 2022 o el 2023".

stats