Publicitat
Publicitat

L'Agència de Protecció de Dades investiga quina informació envia WhatsApp sobre tu a Facebook

Analitzarà quina mena de dades són, per a què es fan servir, com es tracten, quant de temps es guarden i si vulneren la llei

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha anunciat avui que ha obert "actuacions prèvies d'investigació per la comunicació de dades entre WhatsApp i Facebook". En concret, investigarà quina informació envia l'aplicació de missatgeria a la xarxa social, com es tracta, per a què es fa servir, quant de temps es guarda, quines opcions es donen als usuaris, i si es vulnera la llei, en determinarà "les responsabilitats corresponents"

WhatsApp va anunciar a l'agost que havia modificat les condicions del servei i les polítiques de privacitat, que a partir de llavors compartiria els números de telèfon dels usuaris amb Facebook i que també enviaria informació sobre la freqüència d'ús de l'aplicació de missatgeria instantània. A través de l'aplicació s'envien uns 15.000 milions de missatges cada dia. L'Agència de Protecció de Dades afirma que, per a la investigació, es coordina amb les autoritats homòlogues d'Alemanya, Itàlia i el Regne Unit. 

L'empresa va explicar en un comunicat que volia explorar alternatives perquè els usuaris es comuniquessin amb els comerços que els resultin rellevants, "tot mantenint la teva experiència lliure d'anuncis de tercers o de missatges no sol·licitats". És a dir, els usuaris d'aquest servei de missatgeria podran rebre notificacions i alertes de negocis al seu compte de WhatsApp. Per exemple, un banc podrà alertar els clients d'una transacció fraudulenta i una aerolínia podrà avisar de la cancel·lació d'un vol. Aquesta decisió és el primer gran canvi en la política de privacitat de l'aplicació de missatgeria des que Facebook la va comprar, fa dos anys, per 22.000 milions de dòlars.

Els usuaris de les dues plataformes es poden negar a deixar que les seves dades s'utilitzin per afinar la publicitat de la xarxa social. De totes maneres, en cap cas poden evitar que Facebook accedeixi al número de telèfon o que reconegui patrons d'activitat com ara la freqüència amb què utilitzen WhatsApp durant el dia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF