Societat 29/08/2019

11 afectats per salmonel·la entre els 70 intoxicats al restaurant de sushi de Palma

Del total d'afectats, 33 són dones i 37, homes, entre els quals hi ha sis menors de 14 anys

K. O.
2 min
El restaurant oriental.

PalmaEntre els 70 intoxicats al restaurant de menjar oriental del carrer Blanquerna de Palma, 11 han donat positiu en salmonel·la, segons ha confirmat aquest dijous la Conselleria de Salut Pública. D'acord amb el Servei d'Epidemiologia, del total d'afectats 33 són dones i 37, homes, entre els quals hi ha sis menors de 14 anys, a més de 21 intoxicats que tenen entre 15 i 20 anys i 33 persones que no superen els 40. La resta té més de 41 anys.

Entre els afectats hi ha residents i persones que provenen d'altres comunitats autònomes, motiu pel qual el Servei d'Epidemiologia ha donat l'avís al Centre Coordinador d'Alertes i Emergències Sanitàries dependent del Ministeri de Sanitat. De moment, no hi ha constància de cap turista estranger afectat.

El servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública proposarà iniciar un procés sancionador al restaurant. Durant les inspeccions fetes al local s'hi van detectar deficiències estructurals i la investigació continua oberta. I ara la propietat té deu dies per presentar-hi al·legacions. Així i tot, l'establiment continuarà tancat cautelarment fins que Salut verifiqui que la manipulació d'aliments és correcta.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha explicat que "durant l'estiu aquest tipus d'intoxicacions és molt freqüent" i ha remarcat que la conselleria va actuar amb rapidesa, ja que "12 hores després de les primeres intoxicacions vam clausurar el restaurant. Després de la petició del Partit Popular que ha sol·licitat que la compareixença urgent davant la Cambra de la consellera de Salut, Gómez ha assegurat que "nosaltres sempre donam la cara i explicarem tot el que sigui necessari".

Tot va començar quan 10 persones van ser ateses a diferents centres sanitaris amb símptomes de gastroenteritis aquest diumenge. D'altra banda, també es van detectar casos similars a urgències de l'Hospital Comarcal d'Inca, a clíniques privades i a l'Atenció Primària.

stats