Societat 26/11/2020

Absolen de coaccions l’exdiputat Joan Font, que va atacar la paradeta de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

L'Audiència Provincial el va condemnar a un any de presó, però l'acusat va recórrer la sentència

Ara Balears
1 min
Moment en el qual els manifestants desmunten la paradeta de l’Assemblea Sobiranista.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha absolt l'exdiputat Joan Font, acusat d'un delicte d'odi per atacar la paradeta de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, segons ha informat Foro Baleares. D'aquesta manera, el TSJIB revoca la sentència de l'Audiència Provincial de Palma que el condemnava a un any de presó per un delicte de coaccions.

La Fiscalia va acusar Joan Font d'un delicte contra els drets fonamentals –concretament d'odi– per haver tomat la paradeta de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca durant una manifestació per la unitat d'Espanya que es va dur a terme el 7 d'octubre de 2017 a Palma. Per aquests fets, li demana un any de presó i una multa de 1.080 euros. A més, és considerat autor d'un delicte de danys, per la qual cosa li imposa una multa de 1.080 euros.

En l'escrit d'acusació, la Fiscalia relata que durant la marxa per la unitat d'Espanya, Font, que en aquell moment ja no era diputat, sinó que exercia com a vicepresident i portaveu de la Fundació Jaume III, es va desviar de la manifestació amb altres manifestants i es va dirigir al carrer de Sant Miquel, on l'Assemblea Sobiranista de Mallorca tenia la paradeta.

Una vegada allà, els va insistir que desmuntassin la paradeta, la qual tenia autorització administrativa. Davant la negativa, tant ell com els companys varen començar a estirar l'envelat fins que va caure en terra, igual que la taula. A més, varen rompre els cartells que tenien. La Fundació Jaume III va negar els fets quan varen ser denunciats.

stats