L’ESTIU DE LA MEVA VIDA
Societat 07/08/2016

“El del 2015 va ser un estiu complet, amb tot el que em fa feliç”

Abel Folk té molt clares les experiències i persones que fan el seu estiu

Cristina Ros
2 min
Abel Folk, actor

PalmaAbel Folk sembla que té molt clares les experiències i persones que fan el seu estiu. A les persones que col·laboren en aquesta secció sempre els truques dos cops: el primer per explicar que vols que t’expliquin un estiu especial a la seva vida i els deixes un temps perquè s’ho pensin i busquin la fotografia que il·lustri el record. Llavors tornes a trucar-les i t’ho expliquen. Abel Folk (Montesquiu, 1959) de seguida diu: “No cal, t’ho puc explicar ara. El 2015 va ser un estiu molt complet per a mi, un bon estiu perquè va tenir tot allò que em fa feliç”.

I comença un relat que he de resumir perquè el polifacètic actor treu molt suc al temps. “A començaments d’estiu de l’any passat vam llogar un veler. Millor dit, un la nostra família i un altre uns amics que tenen fills de l’edat dels nostres. Jo sóc patró, i el mar és de les coses que més em fascinen. Portar un vaixell et treu de seguida de la quotidianitat. T’has de responsabilitzar. Saps que el mar mana, no manes tu. Em diverteix no poder preveure res”.

Amb el veler van posar rumb a les illes Columbretes i en van recórrer les costes. “A qui no hi hagi estat li recomano que corri cap allà perquè com a reserva natural i per nedar entre peixos són meravelloses”, assegura. Després es van dirigir a Eivissa, on Folk assegura que “si fondeges a una cala per passar-hi la nit, a poc a poc els altres vaixells van marxant cap a port i et quedes sol”. “Llavors recomano banyar-se de nit en aquestes aigües de les Balears riques en plàncton, per veure un espectacle de llumetes, d’espurnes de llum al teu voltant que no sortiries de l’aigua en tota la nit. A més, tot i la concentració de vaixells que hi ha a Eivissa, encara et pots llevar al matí en una cala solitària. Fantàstic”, explica.

D’Eivissa a Formentera, uns dies més i cap a Mallorca. “De les Balears, Mallorca és la que més m’agrada, perquè té tot el que s’ha de tenir per viure-hi de conya”, diu. A més, l’experiència familiar va ser molt satisfactòria per a Abel Folk: “Jo patia perquè tancar els fills adolescents 15 dies dins un vaixell podia ser conflictiu. En canvi, va ser molt xulo. El vaixell et fa estar d’una altra manera junts, et coneixes en aspectes diferents”.

La segona part de l’estiu, explica Folk, la van passar en un apartament que tenen a la Cerdanya. “Jo faig bicicleta de carretera. La bici acaba de treure’t tot l’estrès i la Cerdanya és ideal per descansar del tot. Al poc temps d’arribar cadascú va al seu ritme vital”. I amb tot això l’estiu encara li va donar per rodar una pel·lícula nord-americana, protagonitzada per Christian Bale i Oscar Isaac, que s’estrenarà al festival de Toronto.

stats