Satisfacció en l'entorn de Valtonyc per la seva vista davant de la justícia belga

Consideren que cada vegada és menys probable que el cantant entri a la presó en cas que sigui extradit

L'anunci que la Justícia belga decidirà sobre l'extradició de  Valtonyc  el 17 de setembre ha estat ben rebuda per l'entorn del cantant, que considera que cada vegada és menys probable que vagi a la presó, fins i tot en el cas de ser extradit.

Segons indiquen en un comunicat públic els col·lectius Alerta Solidària i el Grup de Suport Llibertat  Valtonyc , "després de l'audiència davant els tribunals belgues, podem dir que tenim bones notícies i bones sensacions. La justícia espanyola queda una vegada més en evidència i es demostra que la condemna a  Valtonyc  vulnera clarament el dret a la llibertat d'expressió".

Han destacat també que el cantant i la seva defensa jurídica s'han pogut expressar en total llibertat i que el jutge continua sense apreciar el delicte d'enaltiment del terrorisme.

Segons aquests grups, les declaracions del cantant i dels seus advocats "transmeten esperança i il·lusió per haver-se posat en mans d'una justícia objectiva i imparcial", ja que consideren que en el pitjor dels escenaris l'extradició seria només pel delicte d'amenaces.

De tota manera, adverteixen que el govern espanyol  " utilitzarà tots els mecanismes que estiguin al seu abast per poder empresonar  Valtonyc , perquè la seva llibertat suposaria una derrota absoluta i una  des legitimació total del seu règim".

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF