Salut intervé la residència Reina Sofia d'Eivissa

S'hi han detectat 32 casos positius de coronavirus i un usuari és a l'UCI

La Conselleria de Salut ha decidit intervenir la residència de gent gran Reina Sofia d'Eivissa després d'haver-hi detectat un brot de coronavirus amb 32 persones afectades. La directora general de Salut Pública ha informat de la decisió aquest dijous des d'Eivissa i ha explicat la situació del centre. En aquest sentit, ha assenyalat que a hores d'ara hi ha nou persones ingressades a la Unitat d'Estada Mitjana Ca na Majora amb símptomes molt lleus o asimptomàtiques i una persona a l'UCI. Quant als 64 treballadors, de moment se n'han detectat vuit de positius i s'està pendent de 17 resultats més. 

Cal recordar que la Conselleria va anunciar aquest dimecres un brot de covid-19 a la residència de gent gran Posada dels Olors d'Artà i un altre al centre de dia Can Blai, a Eivissa. El d'Artà afecta quatre usuaris i quatre treballadors, i s'ha detectat pels cribratges preventius que s'estan fent als centres de persones grans per contenir els contagis de coronaviurs. En el cas d'Eivissa, hi ha sis usuaris i un treballador infectats. Arran d'aquest brot, s'està cribrant tota la residència. En aquest cas, s'ha detectat el brot arran del treballador que va donar positiu.

En els cribratges, s'ha detectat també un treballador positiu a la residència de Sineu. Cal dir, però, que els casos actius als centres de les Illes continuen davallant: aquesta setmana n'hi ha 44, 21 menys que la passada. Quant als morts, els darrers set dies hi ha hagut cinc defuncions i la xifra ascendeix a 178 des de l'inici de la pandèmia.

Des de l'inici de la pandèmia s'han contagiat més de 18.000 persones de covid-19 a les Balears

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF