Salut detecta un brot amb 32 positius de covid-19 a la residència Reina Sofia d'Eivissa

Aquests contagis se sumen als registrats al centre de gent gran d'Artà i a la residència de dia Can Blai d'Eivissa

El Servei de Salut ha detectat aquest dimecres horabaixa un brot de covid-19 a la residència de gent gran Reina Sofia d'Eivissa, que afecta 32 usuaris, segons ha informat l'agència Efe. Arran de l'ingrés d'una usuària amb símptomes compatibles amb coronavirus es va detectar que era un cas positiu, per la qual cosa s'ha decidit fer un cribratge de tots els interns i dels treballadors.

De moment, 32 usuaris han donat positiu. Dues infermeres i el subdirector d'Infermeria d'Atenció Primària de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera s'han traslladat al centre per ajudar en la reorganització.

De la mateixa manera, aquest dimecres migdia, la Conselleria també ha anunciat un brot de covid-19 a la residència de gent gran Posada dels Olors d'Artà i un altre al centre de dia Can Blai, a Eivissa. El d'Artà afecta quatre usuaris i quatre treballadors, i s'ha detectat pels cribratges preventius que s'estan fent als centres de persones grans per contenir els contagis de coronaviurs. En el cas d'Eivissa, hi ha sis usuaris i un treballador infectats. Arran d'aquest brot, s'està cribrant tota la residència. En aquest cas, s'ha detectat el brot arran del treballador que va donar positiu.

En els cribratges, s'ha detectat també un treballador positiu a la residència de Sineu. Cal dir, però, que els casos actius als centres de les Illes continuen davallant: aquesta setmana n'hi ha 44, 21 casos menys que la passada. Quant als morts, els darrers set dies hi ha hagut cinc defuncions i la xifra ascendeix a 178 des de l'inici del a pandèmia.

 

En la darrera jornada Salut ha detectat 245 casos més de covid-19 a les Balears. Aquesta xifra suposa 50 casos més que ahir i la taxa de positivitat a les Illes se situa en un 7,83%. D'ençà que es va iniciar la pandèmia, s'han infectat 17.954 persones en total. Des de la Conselleria han informat que no s'ha notificat cap mort més al Ministeri de Sanitat i, per tant, la xifra es manté en 366 persones que han perdut la vida a causa del virus. 

En aquests moments als hospitals hi ha 49 persones a les Unitats de Cures Intensives, quatre més que aquest dimarts, i 149 que estan ingressades a planta, sis menys que ahir. A més, 19 persones han rebut l'alta hospitalària i 97 d'Atenció Primària. Per illes, a Mallorca s'han registrat 185 casos nous de coronavirus. Hi ha 110 hospitalitzats, 39 dels quals a l'UCI i 2.088 persones que estan sota la supervisió d'Atenció Primària. A Eivissa s'han detectat 46 casos del virus més, i hi ha 36 persones ingressades, 5 de les quals a l'UCI. A Menorca s'han registrat 12 casos nou de covid-19, i hi ha un pacient hospitalitzat a planta i 5 a unitats de cures intensives.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF