Publicitat
Publicitat

SOLIDARITAT

Sa Pobla, Inca i Felanitx es mobilitzen pel Rif

El Moviment Popular del Rif rebrà el suport de simpatitzants de sa Pobla, Inca i Felanitx durant la setmana que ve. El col·lectiu d’entitats culturals que intenta fer visible la situació de violació dels drets humans que es pateix en aquesta part del Marroc ha organitzat diversos actes.

Dimarts 19 a les 18 h al passeig del Tren de sa Pobla hi haurà la primera trobada. Dimecres, la concentració serà al Museu del Calçat d’Inca a partir de les 19.30 h, mentre que dijous a la Casa de Cultura de Felanitx tindrà lloc a les 19.30 h la tercera intervenció de suport als rifenys.

La regió del Rif pateix la repressió de l’estat marroquí des que l’octubre de 2016 Mohssin Fikri, un venedor de peix, morí capolat per una camió de fems després que intentàs recuperar la mercaderia que la policia li havia confiscat. Des de llavors, la revolta viu episodis de violència, amb més de 400 persones detingudes, que es demana que siguin alliberades.

A Mallorca viuen molts rifenys que han escapat de les miserables condicions de vida de la regió. Entre d’altres activitats, es projectarà el documental Arrhash, sobre els bombardejos químics de l’estat espanyol els anys 20 al Rif.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF