Les escoletes municipals de Palma, que obriran el 15 de juny, comprovaran la temperatura a l'entrada

Aquests centres, que estaran oberts fins al 31 d'agost per assumir el servei d'estiu, no permetran l'assistència als infants nascuts l'any 2019 fins al curs que ve

L'Ajuntament de Palma obrirà les escoletes de 0-3 anys el 15 de juny. Aquest servei de retorn no només serà fins al 15 juliol, sinó que s'allargarà fins al 31 d'agost, ja que "assumirà el servei d'estiu", segons ha informat el regidor d'Educació, Llorenç Carrió. A les directrius que estableix Cort es preveu prendre la temperatura in situ als adults i als infants. Per a això s’han equipat els centres amb termòmetres digitals per fer-los servir a l’entrada del centre.

La presa de temperatura és una de les directrius establertes per l'Ajuntament palmesà, que també estableix que els nascuts l'any 2019 no podran assistir-hi fins al curs que ve. Carrió també ha explicat que es donarà preferència a les famílies en dificultats de conciliació, en situació de vulnerabilitat socioeconòmica i en situacions de protecció del menor, i que s'ha optat "per organitzar el servei entorn d'unitats de convivència estable amb grups tancats i amb referents educatius permanents". D'altra banda, també s'estableix que es limitarà l’entrada dels familiars a una persona per infant.

Fa dues setmanes el regidor de Palma va declarar que no volia "marcar una data concreta per a aquesta obertura davant la situació actual".

Llorenç Carrió: "No volem marcar encara una data concreta per a l'obertura de les escoletes infantils"

Alimentació saludable

La Regidoria d’Educació posarà en marxa dia 10 de juny el projecte Escudella d’alimentació saludable. Hi ha 241 famílies que han demanat aquest servei, que permet recollir dos cops a la setmana el menú per a cada dia durant el període que coincideixi amb el curs lectiu. Així, es donen a les famílies carmanyoles amb dos plats cada una: un primer i un segon, compatibles nutricionalment, que es complementen amb fruita o iogurts naturals. 

Finalment, a partir de la tercera setmana de juny també es posarà en marxa el
projecte Propostes per Emportar (PxE). “L’objectiu és continuar acompanyant les
famílies que no disposin d’activitat presencial en el procés de desenvolupament
dels menuts. Per això se’ls facilitarà propostes.

Dilluns dia 8 de juny obriran escoletes a altres municipis

La FELIB ha informat que Deià, Campos, Calvià, Esporles, Consell, Campanet, Algaida i el municipi eivissenc de Sant Josep de sa Talia obriran les escoletes.  

La Conselleria d'Educació va publicar la versió definitiva en el BOIB del dimarts 26 de maig i la resolució va entrar en vigor l'endemà. Els col·lectius educatius, els ajuntaments i els consells insulars varen tenir fins al 22 de maig, dos dies, per presentar-hi al·legacions.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF