Societat 21/05/2020

Llorenç Carrió: "No volem marcar encara una data concreta per a l'obertura de les escoletes infantils"

L'Ajuntament de Palma ha assenyalat que el personal docent es reincorporarà de manera presencial al seu lloc de feina dilluns que ve

Ara Balears
2 min
El regidor d'Educació i Política Lingüística de Cort, Llorenç Carrió / AJUNTAMENT DE PALMA

PalmaEl regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha declarat aquest dijous que "des de l'Ajuntament i el PMEI manifestam una vegada més la voluntat d'obrir les nostres escoletes infantils tan aviat com es pugui". No obstant això, el regidor ha subratllat que "no volem marcar encara una data concreta per a aquesta obertura davant la situació actual, ja que estam condicionats a les mesures que vagin establint i concretant el govern espanyol i l'Executiu balear".

L'Ajuntament de Palma ha informat que dilluns dia 25 el personal docent de les escoletes es reincorporarà de manera presencial al seu lloc de feina per tal de continuar fent les tasques de preparació de materials educatius i acompanyament de les famílies.

"Malgrat que Educació no ha marcat un criteri comú a tots els centres educatius, aquest dimecres va fer arribar als municipis una proposta de resolució en la qual es marquen els protocols sanitaris que s'han d'aplicar en l'àmbit escolar de l'educació 0-3", ha explicat aquest dijous.

Per altra banda, l'Ajuntament recupera el projecte Escudella d'alimentació saludable per donar suport a les famílies de les escoles municipals en aquesta difícil situació. El Patronat Municipal d'Escoles d'Infants de Palma (PMEI) oferirà la possibilitat de recollir el menú diari a l'escola durant el període que coincideixi amb el curs lectiu i mentre s'allargui l'estat d'emergència.

Segons ha assenyalat el Consistori, aquest servei gratuït començarà tan aviat com es pugui i s'hi podran acollir tots els infants de les escoles del PMEI. Les famílies que hi estiguin interessades ho han de comunicar a través de l'adreça de correu electrònic escolesinfants@pmei.palma.es.

Carrió ha explicat que "tot i les difícils circumstàncies, volem que els infants comencin a recuperar la normalitat i mantinguin els hàbits saludables de cuina del projecte Escudella a l'àmbit familiar".

El regidor ha afegit que, "a més, complirem un altre dels compromisos que adquirírem, el de retornar la meitat de la quota del mes de març, quan les escoles del Patronat hagueren de tancar a causa de l'estat d'alarma. En concret, la quantitat que es retornarà a les famílies és de 47.000 euros".

stats