Només vuit dones s'han beneficiat de contractes amb condicions especials per a afectades de violència masclista

El sindicat UGT denuncia que la dona no està protegida de manera suficient en l'àmbit laboral

Les ajudes que reben les dones que pateixen violència masclista dins l' àmbit  laboral són insuficients, segons han explicat  diverses  representants d'UGT en el marc d'una jornada per tractar aquest tema. De fet, Francisca Garí, secretària de polítiques socials i igualtat del  sindicat  a les Balears ha explicat que durant  els darrers  dos anys només vuit dones a les Illes han tingut un contracte de treball bonificat, una de les ajudes que ofereix l'Estat per donar suport a les afectades per aquest tipus de violència.  Pel que fa a  altres tipus d'ajudes que s'estableixen des de l'administració central, les beneficiades han estat 88.

En la jornada 'Com abordar la violència de gènere en la negociació col·lectiva' hi han participat la vicesecretària general d'UGT, Cristina  Antoñanzas , i la secretària confederal, Isabel  Araque , que han explicat que la dona no  està  protegida dins l'àmbit laboral, tot i que en els darrers anys s'han incrementat de manera notable els convenis col·lectius que incorporen clàusules per lluitar contra l'assetjament sexual o  per motiu  de sexe dins les empreses.

Araque  ha destacat la importància d'una major estabilitat laboral per a les dones que pateixen aquesta violència per reduir la precarietat i possibilitar que les afectades s'animin a denunciar. També ha insistit en l'obligació dels empresaris de vetllar per garantir la seguretat dins  els centres  de treball de les empleades més vulnerables, ja que les dones que pateixen aquesta violència solen tenir menor rendiment en la seva feina.

Antoñanzas  ha recordat que de les 44 dones assassinades  el 2016  només un 41% feien feina , fet que  dona una idea  que  la precarietat influeix a l'hora de denunciar el maltractador. La sindicalista ha indicat que encara és habitual que "quan parles als empresaris sobre igualtat de gènere molts miren  cap a una altra banda". Per això, el sindicat vol impulsar la inclusió de clàusules que impulsin la igualtat dins els convenis col·lectius.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF