Nina Parrón queda absolta del delicte d'injúries i calúmnies

La directora general d'Igualtat al Consell de Mallorca va ser acusada pel president de l'Associació de Pares Separats, Jorge Skibinsky

La directora general d'Igualtat del Consell de Mallorca, Nina Parrón, ha quedat absolta aquest dijous d'un delicte d'injúries i calúmnies després que el president de l'Associació de Pares Separats, Jorge Skibinsky, l'acusàs. En la sentència, s'assegura que les declaracions que la directora general va fer a la premsa sobre el president de l'associació, en què el titllà de fer "apologia de terrorisme masclista" arran d'un article que va publicar a l''Última Hora i 'Alerta Digital', s'han d'entendre com a expressions vulgars i no en el sentit jurídic de la paraula. D'aquesta manera, no són considerades com a calúmnies, tal com reclamava Skibinsky, per part del magistrat.

Pel que fa al delicte d'injúries, la sentència considera que Parrón va ser "desproporcionada" a l'hora de criticar el president de l'associació, però qualifica les declaracions de la directora general com a injúries lleus. Així, el magistrat deixa oberta la porta a una futura demanda civil del denunciant, però considera que l'actuació de la denunciada no és delictiva. D'altra banda, el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, ha afirmat al seu compte de Twitter que Parrón va ser jutjada per "dir-li masclista a un masclista", afegint que la decisió judicial "és una victòria indubtable per al feminisme".

Inicialment, Nina Parrón va denunciar Skibinsky perquè considerà que "banalitza les lleis i pot ser apologia de delicte", tal com va afirmar en el judici, en referència a les declaracions del president sobre l'assassinat de Xue Sandra Saura, que va morir a Alcúdia el 2016 per les cremades que li va causar la seva exparella. En els textos publicats, Skibinksky donava la seva opinió sobre el succés i els condemnava, tot i que en la seva opinió no fou una agressió masclista. El mateix magistrat qualifica en la sentència que tant el titular com el contingut publicats per Skibinsky són poc afortunats. Així i tot, la denúncia de Parrón fou arxivada perquè els textos d'Skibinsky s'emmarquen en la llibertat d'expressió, segons es pot llegir a la sentència.

Finalment, el president va denunciar Parrón per presentar aquesta denúncia i per l'aparició de 25 cartells amb la seva cara als carrers de Palma, en què es podia llegir: "Jorge Skibinsky, president de l'associació de maltractadors masclistes". Skibinsky va assegurar que després dels fets va estar tres mesos de baixa mèdica de la seva consulta.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF