La manifestació 'Mou-te per un lloguer digne' reclamarà un mercat més just i assequible per als ciutadans

L'acte reivindicatiu s'iniciarà aquest dissabte a les 18.30 hores a la plaça d'Espanya i acabarà davant de la seu del PSOE

Les entitats Lloguer Digne Mallorca, Stop Desnonaments Mallorca, Stop Maltractament Centre d'Acolliment i el sindicat CNT han convocat per a aquest dissabte, 29 de desembre, la manifestació 'Mou-te per un lloguer digne' per reivindicar la necessitat d'un mercat del lloguer digne, just i assequible per als ciutadans i per exposar que "els últims canvis aprovats pel govern espanyol i el Govern balear no són les principals mesures que es necessiten".

La manifestació s'iniciarà a les 18.30 hores a la plaça d'Espanya i acabarà a la plaça Major, a més, està previst que es detingui davant de la seu del PSOE, al carrer del Miracle. En aquest sentit, les entitats han explicat que aquest partit és "el responsable de regular el límit de preus, enfrontar els grans propietaris especuladors, construir de manera massiva habitatge públic de lloguer assequible i canviar les lleis que perjudiquen els inquilins". 

En aquesta línia, han demanat que, "tal com han proposat els sindicats d'inquilins que s'han reunit al Congrés amb el govern", es reguli el preu del lloguer "com més aviat millor".

Quant a la política d'habitatge del Govern balear, denuncien que és una llei d'habitatge que no serveix per pal·liar la bombolla immobiliària. "Es tracta d'una llei que arriba tard, que no aprofundeix en els problemes més greus i que es redacta d'una manera molt timorata enfront del Tribunal Constitucional i els grans propietaris", assegura la plataforma Stop Desnonaments.

Així mateix, dissabte mateix, els manifestants duran a terme una caminada que començarà simultàniament a les 17 hores al barri de Pere Garau i a la plaça de París i que es dirigirà a la plaça d'Espanya per unir-se a la manifestació.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF