Martí March admet que hi ha problemes amb les substitucions els primers dies del curs

Aquest dimecres es porta a la Mesa Sectorial la proposta de les borses per a substitucions en 24 h, que es preveu que comenci a funcionar dilluns que ve

El conseller d'Educació, Martí March, ha admès que els primers dies de curs els centres educatius estan tenint problemes per cobrir les baixes amb el sistema de substitucions actual, que permet demanar els professors només en divendres i que s'incorporin el dimarts següent. "Em consta que sí que hi està havent problemes amb les substitucions, i intentarem que això no torni a passar", ha afirmat March en roda de premsa aquest dimecres.

És per aquest motiu que la Conselleria vol posar en marxa com abans millor la borsa de docents per fer substitucions en 24 hores i cobrir, així, les possibles quarantenes. Aquesta proposta la debaten aquest dimecres amb els sindicats en la Mesa Sectorial d'Educació, i preveuen que comenci a funcionar dilluns vinent. Segons ha explicat el conseller, hi hauria una borsa per a cada illa per evitar desplaçaments entre illes dels docents per pocs dies de substitucions.

El conseller també ha valorat la situació dels contagis a les escoles els primers dies del curs, i ha assegurat que "són casos individuals" i no "brots que s'hagin produït a l'escola". Ha insistit que "si hi ha transmissió comunitària és evident que hi haurà contagis", però que "els protocols estan funcionant". Amb tot, ha volgut ser "prudent" i esperar a veure com evoluciona la situació les pròximes setmanes.

Per últim, March s'ha referit a les dimissions dels cinc caps d'estudis de l'IES Calvià, insistint en el fet que "no estan acceptades". Opina que dimitir en "aquest inici de curs tan complicat és per reflexionar". Ha argumentat que la semipresencialitat per dies alterns és una recomanació dels ministeris de Sanitat i Educació i de les conselleries de Salut i d'Educació, i que "no és recomanable estar una setmana sense anar a la institució escolar" perquè "comportar ser un problema d'un cert despenjament". "Estam convençuts que arribarem a un acord", ha tancat.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF