Famílies sense feina, en ERTO o amb ajuts covid-19 per a autònoms podran accedir a les beques de menjador

Fins ara només es tenia en compte la renda de l'any anterior, i la Conselleria ha modificat els barems per incloure-hi les famílies afectades per la pandèmia

La Conselleria d'Educació ha modificat els criteris per accedir a les beques de menjador per poder donar resposta a les famílies que s'han vist afectades econòmicament per la pandèmia de covid-19. Així, si fins ara només es tenia en compte la renda familiar de l'any anterior, enguany també es puntuarà aquelles famílies que tenen ajuts temporals per la pandèmia, ja siguin prestacions per l'atur, ERTO o ajuts covid-19 per a autònoms.

Una altra novetat és que s'augmenta la cobertura màxima: si abans es cobria el 70% del cost del menjador, ara serà del 80% i, per tant, es rebrien 800 euros. En cas que hi hagués un confinament en els centres educatius, es faria un ingrés al compte corrent i, si no en tenen, es treballaria en altres solucions com les targetes de menjador. La convocatòria es durà al proper Consell de Govern i es preveu que el setembre es pugui començar a demanar.

Per a la puntuació en el cas de famílies afectades per la pandèmia, es tindrà en compte el temps que fa que es rep la prestació i el tipus de família (amb persones amb discapacitat, nombrosa o especial). Com sempre, en seran beneficiaris directes amb màxima puntuació els fills de víctimes de violència masclista, nins d'acollida i refugiats.

Com ja va anunciar el conseller Martí March, el pressupost augmenta de tres milions a set milions, i esperen cobrir unes 12.000 famílies. El curs passat hi va haver a les Balears un total de 6.230 alumnes beneficiaris d'ajuts de menjador, 3.498 dels quals foren de centres públics, 2.462 de concertats i 296 de centres d'Educació Infantil. Cal recordar que han augmentat la quota de monitors en 190 treballadors més perquè les escoles puguin mantenir els grups de convivència.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF