Dimiteixen cinc caps d'estudis de l'IES Calvià

La raó és que la Conselleria no ha acceptat que facin semipresencialitat per setmanes i no en dies alterns a Batxillerat i FP

Cinc caps d'estudis de l'IES Calvià han dimitit després que la Conselleria d'Educació no acceptàs el seu pla de contingència perquè preveu que la presencialitat als cursos de Batxillerat i cicles formatius sigui per setmanes, i no en dies alterns, com marca el protocol del Govern i també el del Ministeri d'Educació.

Així ho ha fet públic el centre en una publicació a la seva pàgina de Facebook, en què expliquen que ha dimitit el cap d'estudis, Enrique Sánchez, i després s'hi han sumat la cap d'estudis adjunta de primer i segon d'ESO, Susana Marí; la cap d'estudis adjunta de Batxillerat, Marga Miralles, i Víctor Arjona i Juan Martín, caps d'estudis adjunts de cicles formatius.

En aquest escrit, el centre lamenta que "un projecte educatiu en què hem treballat des de fa 11 anys i del qual ens sentim molt orgullosos acabi d'aquesta manera". I expressen la seva "profunda tristesa" per haver arribat a aquesta situació per sol·licitar "una mica de flexibilitat en només un punt del pla de contingència". Subratllen l'esforç que han fet per mantenir la presencialitat total en els alumnes de primer a quart d'ESO.

Per la seva banda, fonts de la Conselleria d'Educació han explicat a l'ARA Balears que aquesta setmana hi haurà una reunió amb l'equip directiu per mirar d'arribar a una solució consensuada, però que la semipresencialitat en dies alterns no és negociable. En primer lloc, perquè hi és dins les instruccions del Ministeri, i, en segon lloc, perquè consideren que els dies alterns ajuden a mantenir més fàcilment unes rutines per als alumnes.

L'Associació de Mares i Pares (Amipa) de l'institut ha mostrat el seu suport a l'equip directiu i ha redactat un escrit a Inspecció demanant que "reconsideri" la seva posició quant a la semipresencialitat amb alternança setmanal a Batxillerat i FP, perquè només s'aplicaria "en l'etapa postobligatòria i de l'alumnat més gran i responsable". Subratllen que aquest pla havia estat consensuat amb les famílies i que canviar-lo suposa "rompre totalment aquest plantejament".

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF