Manacor acollirà a l'octubre el Campionat d'Europa de Globus Aerostàtics

És la primera vegada que la competició es fa en una illa i hi participaran un centenar de globus

Manacor acollirà del 22 al 27 d'octubre el primer Campionat d'Europa de Globus Aerostàtics que es fa en una illa, en el qual un centenar de globus de competició, tripulats per un pilot i un ajudant, intentaran aconseguir el ceptre europeu. L'organització és a càrrec de l'empresa Mallorca Balloons, sota els auspicis de la Federació Internacional Aeronàutica i amb un pressupost aproximat de 500.000 euros.

El propietari de l'empresa organitzadora, Ricardo Aracil, ha explicat que la competició continental recala per primera vegada a Mallorca "gràcies al suport institucional i d'empreses privades".

"Excepcionalment, en les hores de competició, hem aconseguit l'autorització perquè els avions que estiguin enmig del trajecte, desviïn les seves rutes", ha indicat Aracil, qui ha explicat que "els globus es mouran a una altura de 4.000 peus, uns 1.500 metres".

Encara que el municipi de Manacor acollirà la competició, Palma serà la seu de la inauguració, la clausura i el lliurament de trofeus. Entre els dies 23 i 26 d'octubre està prevista la disputa de 10 proves en horaris de matí i horabaixa i una darrera dia 27 en horari matinal.

Cada globus haurà de seguir un rumb marcat per les cartes de navegació fixades pels organitzadors. El pilot del globus que, després de les deu proves, obtingui la major puntuació, serà proclamat campió d'Europa, un títol que actualment ostenta el suís Stefan Zeberli, un dels màxims favorits també per a la competició que es disputarà a Manacor. 

Aracil ha explicat que la zona limítrofa al restaurant Es Cruce i el centre de Manacor seran els llocs des d'on es podrà albirar millor la competició aèria. A més, L'organització també donarà un premi al globus més ecològic per al pilot que menys gas utilitzi al llarg de la competició.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF