MÉS demana que s'incrementi la lluita contra les 'Party Boats'

El grup nacionalista presenta una proposició al Parlament que insta la Delegació del govern que dugui a terme un major control d'aquestes embarcacions

MÉS ha presentat al Parlament una Proposició no de Llei que insta la Delegació del govern a incrementar la lluita contra les ' Party   Boats' , ja que considera que és una activitat que s'ha   estès  a les costes de les Illes Balears durant els darrers anys.

En concret, el grup nacionalista demana que la Delegació del govern estableixi "un protocol, conveni o acord amb  els municipis  de les Illes Balears per tal de coordinar i col·laborar en el control i inspecció de renous procedents d'embarcacions recreatives amb música, les anomenades ' party   boats' , que causin nivells de renou  superiors  als permesos".

A més, sol·licita  que es   crei  una comissió tècnica per estudiar els canvis normatius  necessaris  tant pel que fa al nivell de determinació de la contaminació  acústica , com de la seva inspecció i sanció.

La diputada de MÉS Joana Aina Campomar ha explicat aquest dilluns que amb 910 kilòmetres de costa i l'increment d'aquest tipus de festes es fa necessari millorar els instruments per sancionar aquestes activitats, ja que les competències no queden clares i el problema va passant d'una administració a una altra.

Actualment, és  complicat sancionar les empreses que organitzen aquests esdeveniments, ja que el renou es fa a la mar, on els municipis no tenen competències. Tampoc no està determinat el nivell màxim de renou que es pot fer en aquest espai.

El grup parlamentari aprofita també aquesta proposició per demanar la transferència de la competència de costes, ja que, segons Campomar, permetria una  millor gestió  de tot el litoral balear.

A la presentació d'aquesta iniciativa han estat presents representants municipals de MÉS d'alguns dels municipis afectats per aquestes festes, com Calvià, Palma i Capdepera.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF