Intercepten tres pasteres a Mallorca amb 40 migrants

La Guàrdia Civil ha activitat un dispositiu de recerca a la zona de Cabrera per si hi hagués més persones

La Delegació del govern espanyol a les Balears ha informat que s'han localitzat tres pasteres a Mallorca amb 37 migrants a bord. Concretament, una de les embarcacions ha estat interceptada a la zona de Cala Figuera, a Santanyí, amb 14 ocupants. Les altres dues pasteres les han trobat al sud de Cabrera, amb 26 migrants.

Segons ha destacat la Delegació, hi podria haver més detencions i per aquest motiu la Guàrdia Civil ja ha activat un dispositiu de recerca, per esbrinar si hi havia més tripulants a bord d'aquestes pasteres. Salvament Marítim i la Guàrdia Civil no traslladen els migrants interceptats a Cabrera al port de Palma causa de l'estat de la mar, sinó que els duran fins a Cala Figuera.

Amb l'arribada d'aquestes tres embarcacions, enguany ja han arribat a les Illes Balears un total de 55 pasteres i més de 700 migrants, una xifra que ja supera el total de l'any passat, quan es varen localitzar 41 embarcacions i 507 persones. 

En relació amb l'arribada de pasteres a Mallorca, la Policia Nacional, en col·laboració amb el Servei Marítim de la Guàrdia Civil de les Balears, va detenir dia 27 de setembre  un home acusat d'afavoriment a la immigració il·legal a la ruta de la costa algeriana de Dellys i Mallorca. El detingut, un jove de 22 anys, és membre d'un dels grups més actius de tràfic de persones del nord d'Algèria a les Illes. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF