Identificat el policia de la puntada de peu voladora l'1-O a l'IES Pau Claris de Barcelona

A Barcelona ja hi ha 63 agents de la Policia Nacional investigats per les càrregues d'ara fa 3 anys

Els Mossos d'Esquadra han identificat l'agent de la Policia Nacional que ara fa tres anys va protagonitzar una de les imatges de les càrregues de l'1-O, la de la puntada de peu voladora a l'IES Pau Claris de Barcelona, durant el referèndum, segons ha avançat TV3 i han confirmat fonts judicials a l'ARA. 

Bufetades i cops de puny a votants: investiguen quatre agents més per les càrregues policials de l'1-O

La identificació s'ha fet amb les imatges que va aportar a la causa els advocats d'alguns dels lesionats, que representa l'associació en defensa dels drets humans Irídia. Ara serà el jutge qui haurà de citar l'agent de la Policia Nacional per declarar i quan ho faci, adquirirà la condició d'investigat. I és que a l'IES Pau Claris es van veure aquell dia d'ara fa tres anys imatges d'una especial violència dels antidisturbis de la Policia Nacional, ja que en els vídeos enregistrats aquell dia es pot veure com els agents colpegen, estiren dels cabells i tiren escala avall ciutadans que volen impedir-los el pas perquè no s'enduguin les urnes.

Admeses tres querelles per les càrregues de la Policia Nacional contra tres dones l'1-O a l'IES Pau Claris de Barcelona

Només a Barcelona ja són 63 els policies nacionals investigats per les càrregues desproporcionades durant el referèndum. A més hi ha tres agents més a qui encara s'ha de citar a declarar i que quan ho facin adquiriran també aquesta condició, com és el cas de l'agent presumptament responsable de la puntada de peu voladora.

La incògnita de les ordres marca les causes per les càrregues de l'1-O, que miren a Europa

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF