Halle Berry salta a la producció de TV amb una sèrie sobre Anníbal

L'actriu segueix el camí d'altres companyes d'ofici com Sofia Vergara i Claire Danes

L'actriu nord-americana Halle Berry ha fet el salt a la televisió i no sembla que l'aposta sigui només un tempteig. La guanyadora d'un Oscar com a millor actriu per Monster's ball fa el salt que ja han fet moltes altres actrius de Hollywood però en una doble direcció, davant i darrere de les càmeres. Berry serà la productora executiva de la sèrie històrica Hannibal , que està produint amb el canal de pagament History Channel.

Aquesta ficció, que encara podria canviar de nom, ja que l'actual sembla provisional, ressegueix la trajectòria vital del general cartaginès Anníbal Barca, nascut el 247 abans de Crist. Com a aspectes claus de la seva figura, la sèrie ressalta l'enemistat que el va enfrontar amb Escipió, l'Africà, en la Segona Guerra Púnica.

Aquest plantejament ha provocat molta admiració a Halle Berry, que ha explicat que el projecte d' Hannibal representa la plasmació del millor general de la història. A més, diu que desitja desenvolupar la història perquè la vida del general romà és intricada i molt captivadora.

A més de la poderosa mà de Berry, la minisèrie compta també amb la feina de Jeffrey Caine. Conegut per guions com el que va escriure per al film El jardiner fidel , n'està escrivint el text. Tot i això, tindrà més paper en la ficció, ja que també exercirà de productor al costat de Steven Jensen i Vincent Cirrincione. History Channel podria ser a partir d'ara un dels elements a tenir en compte com a factoria de ficció televisiva d'alt impacte i amb aspecte de superproducció. De fet, ja té diversos èxits en el seu currículum - Vikings i La Bíblia, entre d'altres- i està preparant un remake de Raíces al mateix temps que gesta una minisèrie sobre Houdini que protagonitzarà l'actor Adrien Brody i que porta per nom el cognom de l'escapista hongarès, mort als EUA el 1926.

Tendència a Hollywood

Halle Berry no és la primera actriu de Hollywood que salta a la televisió -protagonitzarà Extent , una nova sèrie de la CBS- ni tampoc la primera que salta del davant al darrere de la càmera. L'estrella de Modern family Sofia Vergara s'estrenarà com a productora amb una sèrie basada en la seva pròpia experiència com a mare. Aquest projecte professional porta per nom Raising mom i explicarà les seves vivències com a mare soltera. En la ficció, compta amb el guionista Gail Mancurso -guanyador d'un Emmy per dirigir un dels capítols de Modern family - i vol mostrar com mare i fill han aconseguit sortir endavant plegats i créixer al mateix temps. Sofia va tenir al seu fill Manolo amb 21 anys i des d'aleshores ha lluitat per criar-lo sense cap suport per part del pare. Actualment, l'actriu és la més ben pagada de la televisió nord-americana, amb 30 milions de dòlars entre el seu paper a la sèrie d'ABC i anuncis.

De fet, aquesta ampliació del rol de les actrius es deriva en molts casos de tenir una mica més de pes a l'hora de decidir quins són els papers que poden tirar endavant. Una de les primeres a reconèixer el fet va ser l'actriu Natalie Portman. El 2008 va mostrar-se disgustada perquè no li agradaven els papers que li oferien i que condicionen marcadament la seva carrera. Llavors va crear la seva productora: Handsomecharlie Films. "Fa 15 anys que sóc actriu. De vegades, penso en mi en primer lloc. Potser l'any que ve no m'ofereixen res interessant. No vull seguir depenent dels que decideixen", lamentava la israeliana. D'aquesta aventura darrere de l'objectiu n'han derivat projectes com Pride and prejudice and zombies , que s'estrenarà el 2014. Per a televisió, serà la productora executiva -i protagonista- d'una sèrie que es titula Escrúpulos i que emetrà ABC.

També Claire Danes, la protagonista de Homeland , ha assumit el càrrec de coproductora en la tercera temporada d'aquesta sèrie d'espionatge.

No només són elles les que fan el salt. També Bryan Cranston, que vist l'èxit mundial que va aconseguir Breaking bad , a la quarta temporada va convertir-se en productor, director d'alguns capítols i també en guionista d'altres. La decisió és destacable, tenint en compte que Cranston es jugava 276.000 euros per episodi.