El Grup Juaneda paralitza la negociació de l'ERO una setmana

La companyia s'ha reunit aquest dimecres amb els treballadors afectats pels acomiadaments

Les negociacions per tirar endavant l'ERO del Grup Juaneda han quedat paralitzades després de la reunió que l'empresa ha mantingut amb els treballadors aquest dimecres. CCOO ha explicat que els sindicats han demanat més temps per valorar la situació actual de la companyia. El Grup Juaneda els ha facilitat la documentació dels estats comptables, als quals encara no havien tingut accés, i els sindicats els estudiaran ara per valorar "la situació real".

En la reunió d'aquest matí el grup Juaneda ha presentat l'estratègia per dur a terme l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) plantejat la setmana passada i que implica l'acomiadament de 231 treballadors, d'una plantilla de 1.149. Després de la negociació, s'ha concretat una nova reunió per a dimecres que ve, 21 de novembre. CCOO explica que no tancaran un acord fins a estar "molt segurs de la situació actual de la companyia" i que l'objectiu és minimitzar els efectes de l'ERO per al conjunt dels treballadors.

L'acomiadament  afectarà  124 treballadors de la policlínica Miramar, 93 de la clínica  Juaneda   i 14 de JSP L'empresa va defensar dijous passat en un comunicat que l'ERO està justificat "per causes econòmiques i organitzatives" i va avançar que havia presentat als  representants  dels treballadors informes jurídics, econòmics i d'experts independents sobre la situació econòmica i financera del grup.

Per dur a terme l'ERO, la companyia ha elaborat un "pla d'acompanyament social" dirigit a minimitzar-ne l'impacte. Així mateix, plantejarà "mesures efectives" per posar en contacte els treballadors afectats amb ofertes de feina d'altres empreses, amb orientació professional i amb formació per facilitar-los l'accés a aquestes ofertes".

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF