El Govern pagarà ajudes en efectiu

Els Serveis Socials escolten la demanda de la Comissió de Menors No Acompanyats

A partir del mes de maig, els al·lots que hagin estat menors migrants no acompanyats (mena) i continuïn necessitant suport podran rebre ajuts encara que no tinguin un compte corrent obert, tal com estableix la Llei d’estrangeria. Així ho ha confirmat a aquest mitjà la consellera de Serveis Socials, després de la publicació d’una resolució, dissabte 13, que farà possible que puguin cobrar en mà i en efectiu els 430 euros de la renda d’emancipació.
“Els joves que tenim identificats en els programes d’emancipació, ara mateix, són tres. Vindran a la Conselleria i obtindran els doblers de la renda en mà”, explica Santiago. Aquest ha estat un dels problemes que la Comissió MENA va dur a la Conselleria de Serveis Socials. La comissió –integrada pel Grec, Càritas, UNICEF Balears, el centre Norai, Intress, la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats i l’entitat Ames– continua la tasca política durant la campanya electoral amb reunions amb els diferents partits per intercanviar propostes.

Pressió coordinada
La Comissió MENA també vol establir contactes amb altres comissions d’Andalusia i de Catalunya per compartir informació sobre problemes no resolts aquí,com, per exemple, la dificultat d’aconseguir els papers en determinades ambaixades, sobretot a les de Mali i Algèria, i en menor grau a la del Senegal. També plantegen obrir un diàleg amb la Conselleria d’Educació per veure les possibilitats de formació dual a què podrien adherir-se els joves, perquè l’èxit del procés emancipatori, segons tothom qui treballa amb exmena, és la inserció laboral.u

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF