El Govern pagarà fins un 90% dels danys de les explotacions agràries afectades per les inundacions de Pollença i Alcúdia

S'ha obert un termini per sol·licitar les ajudes fins al 16 de novembre

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca indemnitzarà les explotacions agràries que hagin patit danys provocats per les intenses pluges del dia 16 d’octubre a Pollença i a Alcúdia amb una aportació que pot oscil·lar entre un 45% i un 90% de les pèrdues. 

Els tancaments i les parets, així com la maquinària, els cultius i els animals de les explotacions, són els elements més afectats per aquestes inundacions. Els elevats règims de pluges registrats varen sobrepassar la capacitat del sòl per retenir l’aigua, cosa que ha provocat danys en algunes finques dels municipis del nord de Mallorca.

Per tal de conèixer exactament el grau d'afectació i coordinar i impulsar les ajudes i les compensacions econòmiques de què els damnificats poden ser creditors, els afectats han de presentar les seves declaracions de danys abans del dia 16 de novembre al Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF