El Govern adverteix els constructors que són inacceptables els accidents mortals i els durà a la Fiscalia

Assegura que fan demagògia amb la formació preventiva

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha assegurat avui dematí, amb referència a la falta d'assumpció de "responsabilitat" per part dels constructors, que "hi ha accidents que no es poden tornar a repetir, que acabaran a la Fiscalia i que acabaran amb condemnes", amb referència a la mort d'aquest dimarts a Eivissa a una obra.

El conseller ha demanat als constructors que "facin un exercici de responsabilitat", ja que "no poden ser el sector amb més sinistralitat i que en donin la culpa a la formació professional".

Igualment, Negueruela ha recordat que, en matèria preventiva, per entrar a treballar en una obra tots els treballadors han de realitzar un curs de riscs laborals. Per tant, els ha acusat de fer "demagògia" amb els cursos de formació professional. En la mateixa línia, ha afegit que "si hi ha molta celeritat que s'aturin i que pensin perquè primer és la salut dels treballadors. Que facin el seu treball de la millor manera possible, però que no n'evitin la responsabilitat. El Govern té un problema i ho assumeix, però que ells facin un exercici de responsabilitat".

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF