El GOB se suma al manifest per controlar les emissions de la central tèrmica de Maó

El repte és aconseguir la descarbonització i la transició energètica de Menorca en el menor temps possible

El GOB Menorca ha anunciat la seva adhesió al manifest promogut per la Sindicatura de Greuges de l'illa, que té com a objectiu sol·licitar un control efectiu de la contaminació atmosfèrica produïda per la central tèrmica al port de Maó. Els ecologistes denuncien que la central, que proveeix d'electricitat Menorca i funciona amb fueloil i gasoil, és generadora d'emissions "molt preocupants" d'òxids de carboni, òxids de nitrogen, sofres i partícules. 

A més, el GOB recorda que el debat sobre l'impacte en el medi ambient de la central tèrmica és una de les constants de la societat en els últims temps. Per aquest motiu, també adverteix que els diversos estudis científics assenyalen aquesta instal·lació com la responsable de causar efectes nocius en la salut dels ciutadans. Per tot plegat, el GOB Menorca aposta per desplegar de manera significativa les energies renovables i també per substituir els combustibles actuals de la central pel gas.

Cal recordar que la Sindicatura de Greuges demanà més transparència sobre l'afectació a la salut dels nivells de contaminació de la central tèrmica de Maó. L'òrgan de defensa ciutadana exigeix que es facin públics els indicadors de contaminació, el potencial impacte a la salut, així com les mesures que es duen a terme per corregir la situació. El repte és aconseguir la descarbonització i la transició energètica de Menorca en el menor temps possible. La Sindicatura denuncia que a la zona oriental de l'illa s'ha manifestat un excés de casos de càncer, causats presumiblement per la contaminació emesa per la central de Maó.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF