El GOB insta el Govern a protegir "el que queda sense destruir a les Illes"

Sota el lema #AraoMai, els ecologistes denuncien la destrucció del territori davant la nova urbanització de luxe New Folies, de Cala Llamp, Andratx

Aquest dimarts  dematí , el  GOB  ha fet una roda de premsa a Cala Llamp (Andratx) davant la construcció de New  Folies, una nova urbanització de luxe que "simbolitza com el mateix model urbanístic continua funcionant", segons ha declarat Pedro Martínez, membre de la directiva del grup ecologista. Per aquest motiu, "les administracions han de revisar aquestes bosses de sòl que els planejaments, en molts casos obsolets, continuen mantenint, perquè, si no, projectes com aquest esdevindran un degoteig", han destacat durant la compareixença.

L'acte ha tingut com a objectiu "cridar l'atenció" sobre com aquest projecte d'Andratx i altres com el  Park   Hyatt, de Canyamel, i la construcció de Petit Deia, de Mar Capital, i l'ampliació de l'autopista de Llucmajor-Campos "continuen consolidant una destrucció que no atura". A més, el GOB critica que "l'esquerra, al poder, torna a deixar el destí de Mallorca en mans del desenvolupisme".

Segons el  GOB , "ara és el moment per canviar un model depredador o mai es podrà restituir el mal fet". El turisme com a eix vertebrador de l'economia és considerat pel col·lectiu "un model fràgil que necessita diversificar-se".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF