Formentera instal·la deu antenes per controlar l'aforament a les zones turístiques

L'objectiu de la mesura és evitar les aglomeracions i la propagació del coronavirus

Formentera ha instal·lat deu antenes que comptabilitzaran el moviment de persones a través dels seus dispositius mòbils en llocs clau de l'illa amb la finalitat d'evitar aglomeracions i la propagació del coronavirus.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller d'Interior, Josep Marí, han donat a conèixer aquest dijous la campanya informativa i de control que s'implementarà a l'illa. Les antenes controlaran "llocs clau" com la Savina, les Illetes, Sant Francesc, el cap de Barbaria, els Pujols, Sant Ferran o zones de Migjorn i la Mola.

Segons la presidenta, l'objectiu d'aquest mètode de control és aportar dades a temps real que permetin conèixer la intensitat de l'afluència de visitants en diferents llocs de l'illa. Aquest estiu, a més de recollir dades per a l'Observatori, ajudaran a controlar i prevenir la concentració de persones. A més, han explicat que aquesta informació serà d'ús intern i es traslladarà a les forces de seguretat perquè puguin coordinar millor els seus treballs i prevenir situacions de risc.

Amb tota la informació recopilada s'implementarà una eina digital per assenyalar l'afluència a les diferents platges i poder fer recomanacions de quins llocs visitar per evitar aglomeracions. Aquesta informació es podrà consultar a la web de turisme i a les xarxes socials, www.formentera.es.

Així mateix, el Consell de Formentera ha creat una xarxa d'informadors col·laboradors per controlar aglomeracions i perquè es puguin mantenir les distàncies per la crisi sanitària.

El Govern instal·la càmeres amb reconeixement d'imatges per controlar l'aforament de la platja de Ciutat Jardí

Cal recordar que el Govern balear ja activà un sistema de control similar per controlar les aglomeracions a les platges. En aquest cas s'instal·laren dues càmeres de vídeo amb tecnologia de reconeixement d'imatges a la platja de Ciutat Jardí de Palma i s'espera que se n'instal·lin cinc més. Les càmeres estan equipades amb la maquinària i el programari necessaris per saber quantes persones hi ha a les imatges que capten, de manera que permeten comprovar en temps real si en cap moment hi ha més gent de la permesa a cada espai.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF