Fina Santiago: "Hem fet un esforç econòmic ampliant la renda social, però és l'Estat el que l'ha de posar en marxa"

MÉS reclama al govern estatal que activi immediatament l'ingrés mínim vital per als afectats de covid-19

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha reclamat al govern central que posi en marxa la renda social mínima per als afectats pel coronavirus. "Hem fet un esforç econòmic molt important ampliant la renda social, però és l'Estat el que ha de posar-la en marxa i donar la possibilitat a les comunitats autònomes d'ampliar-la i adaptar-la a la realitat de cada territori", ha assegurat Santiago.

En aquest sentit, Santiago ha reclamat a les formacions polítiques que formen part del govern espanyol que posin en marxa sense més dilacions la renda social o l'ingrés mínim vital, ja que "hi ha moltes persones que han quedat sense ingressos econòmics i no tenen accés ni a les prestacions econòmiques ja existents ni als nous ajuts". 

En un comunicat, MÉS per Mallorca ha apel·lat a la "responsabilitat" davant la incertesa econòmica derivada del coronavirus i ha instat els empresaris a no posar entrebancs a la posada en marxa de la renda o ingrés mínim vital per als afectats anunciada pel govern espanyol.

Espanya no renuncia als 'coronabons', malgrat l'acord de l'Eurogrup

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF