Publicitat
Publicitat

L'FMI alerta que el lent sanejament de la banca estanca la recuperació europea

El Fons insisteix que les reformes han de continuar posant especial atenció al sud d'Europa

El Fons Monetari Internacional (FMI) adverteix que el procés de sanejament del sector bancari europeu és massa lent i que encara no ha conclòs, fet que està frenant la recuperació econòmica europea. El Fons destaca també que les empreses i llars del sud d'Europa estan encara molt endeutades.  

Els problemes de la zona euro són una de les preocupacions de l'organisme dirigit per Christine Lagarde, tal com s'expressa en el seu últim informe semestral 'Perspectives Econòmiques Globals'. "La fragmentació entre el centre i la perifèria de la zona euro es manté", ha lamentat el responsable financer de l'FMI i exgovernador del Banc d'Espanya, José Viñals.

Per això, l'organisme internacional ha insistit en la necessitat de continuar amb la reforma i de fer més progressos a través d'una avaluació integral del sistema bancari, posant especial atenció al deute de les empreses. 

"Els avanços han estat significatius, però el procés encara no ha acabat", ha explicat Viñals aquest dimecres en roda de premsa. A més, Viñals també ha remarcat que és necessari que creixi "la demanda de crèdit solvent". 

D'altra banda, el responsable financer ha descartat possibles contagis a Espanya pel que fa als riscos que presenten els mercats emergents. "Efectivament, Espanya té una posició financera i no financera molt important a Llatinoamèrica. La bona notícia és que països com Mèxic i Brasil, amb major presència espanyola, compten amb elements de protecció econòmica que ajudaran a evitar episodis de possible volabilitat", ha aclarit Viñals. 

Una altra de les preocupacions de l'FMI respecte a la zona euro és el risc de caure en deflació d'alguns països del sud d'Europa, en especial d' Espanya, que es troba en una situació encara més vulnerable que Grècia i Irlanda, segons adverteix l'últim informe semestral. 

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF