La FAPA demana que la regulació de la botellada no en culpabilitzi els menors

Troben positiva la proposta, però es mostren preocupats per la simplificació perillosa del missatge

La F ederació d'Associacions de Pares, FAPA Mallorca, ha expressat aquest dilluns preocupació davant el nou model d'ordenança sobre el consum d'a lcohol de menors, impulsat per l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials. A l'espera de conèixer amb més detall la nova proposta, consideren positiva la iniciativa d'actualitzar la normativa que regula el consum i la venda d'alcohol, però es mostren contraris al missatge que diu que les sancions són dirigides únicament als joves per fer botellada.

Segons l'organització, aquesta és una simplificació perillosa del problema. Així, ha demanat que es tracti el consum d'alcohol dels menors com el que és: “un problema de salut provocat per la normalització d'aquest consum per part de tota la societat, per la promoció que se’n fa i pel vincle que tots hem fet entre diversió i alcohol”, i afirma que tots hi tenim la nostra part de responsabilitat, tant les famílies com l’administració i els empresaris.

També ha destacat que treballar conjuntament, com intenta fer la Plataforma per un Oci de Qualitat, és clau per trobar una solució a aquest problema.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF