MEDI AMBIENT

Endesa inverteix més de 214.000 euros en netejar zones boscoses d’Eivissa i Formentera

El Sistema de Gestió Ambiental de la companyia posa especial atenció als espais boscosos més sensibles, que reclamen una protecció i una dedicació màxima

Endesa ha invertit, en el darrer exercici, més de 214.000 euros a Eivissa i Formentera en la tala i poda de 76 km de traça de línia a les zones boscoses properes al conjunt de 196 km de línies elèctriques de distribució de 15kV en les quals s’ha actuat.

L’especial orografia dels boscos, com a element viu, creixent i canviant, fa que Endesa, conscient de les dimensions de la seva xarxa, destini una inversió singular a protegir-los. Es focalitzen, especialment, els espais boscosos i d’altres especialment sensibles per a la societat, que reclamen una protecció i dedicació màxima.

Així, una de les tasques essencials és la tala i esporga selectiva de la massa forestal -arbres, sotaboscs i arbustos- que creix al voltant de les línies elèctriques, tot respectant l’espai estipulat per l’Administració entre el bosc i els cables més pròxims. Aquestes accions permeten minimitzar el risc de possibles contactes dels arbres amb la xarxa de distribució en casos de meteorologia adversa, com és el vent i la pluja, i garantir el servei.

La tala i poda selectiva de la massa forestal que creix propera a les línies elèctriques és una de les feines essencials del Pla d'Anual de Manteniment desenvolupat per Endesa. L'especial orografia d'algunes zones de les illes pot fer especialment complex el desenvolupament d'aquestes feines, per la qual cosa Endesa destina recursos addicionals per assegurar i garantir-ne l'adequada conservació.

Per això, Endesa analitza les característiques del terreny per on passen les línies de distribució i defineix quins són els espais més sensibles per la seva singularitat. D’aquesta manera, les feines s’adapten al territori, protegint especialment les àrees més sensibles tant per les seves condicions forestals com per les característiques mediambientals i geogràfiques.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF