Editen una guia per protegir l'aviram dels rapinyaires

Expliquen com dissenyar un galliner i donen recomanacions per evitar els atacs d'aquestes aus 

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha publicat,  a travès del Servei de Protecció d’Espècies, un díptic amb una sèrie de recomanacions per dissenyar un galliner de manera que s'asseguri que l'aviram no patirà atacs per part d'aus rapinyaires, segons han informat en un comunicat.

La publicació d'aquesta guia pretén minimitzar els danys ocasionats per atacs esporàdics d'aus rapinyaires a aviram domèstic amb el consegüent perjudici que suposa als seus propietaris. Tot i això, en el comunicat recorden que aquestes espècies estan legalment protegides i subratllen l'obligació d'avisar l'112 en cas que se'n capturi algun exemplar.

Per dissenyar un galliner sense haver de patir per possibles atacs de rapinyaires, recomanen envoltar-lo totalment de malla electrosoldada de 0,5 centímetres, però adverteixen que cal revisar-la regularment perquè els rapinyaires, a la llarga, poden trobar un forat per on accedir-hi.

A més, assenyalen l'efectivitat d'emprar fils de pescar gruixuts per fer un sostre de fils entrecreuats en diagonal perquè la brillantor del fil amb el sol és suficient per dissuadir la baixada de rapinyaires i gavines. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF