Detenen un jove per haver robat en monestirs de Palma i Artà

Els delictes es produïren a les habitacions dels convents, el 17 d'agost i el 6 de setembre

La Policia Nacional ha detingut a Palma un home de 21 anys acusat d'haver robat durant el darrer mes al monestir del Secar de la Real i al dels franciscans d'Artà.

Segons ha informat la Prefectura Superior en un comunicat, l'arrestat, d'origen marroquí, presumptament robà la motxilla de l'habitació d'un monjo del monestir de la Real, de Palma, on entrà la matinada del 17 d'agost.

Al voltant de les 3 hores d'aquella nit, el religiós es despertà i va trobar a la seva habitació el sospitós, que, en ser descobert, va sortir per la finestra i va fugir pel sostre de l'edifici conventual, al claustre del qual va accedir després de botar un mur, travessar l'hort i forçar una vidriera.

El 6 de setembre, el mateix jove, presumptament, va ser sorprès per un resident del convent dels franciscans d'Artà, que es va despertar de matinada i el va trobar a la seva habitació. El sospitós va fugir després d'haver sostret alguns efectes en diferents estances.

La Policia, en el cas de la Real, i la Guàrdia Civil, en el del convent d'Artà, varen reunir proves que varen conduir a la identificació de l'autor d'ambdós robatoris com la mateixa persona, motiu pel qual es va posar en marxa la seva recerca.

Divendres de la setmana passada va ser detingut en un control preventiu de seguretat realitzat per la Policia Nacional al carrer del General Riera, de Palma.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF