Destinen 330.000 euros a ajudes per a projectes arqueològics a Mallorca

Aquesta xifra suposa un 83% d'inversió més que les convocatòries anteriors 

El Consell de Mallorca ha convocat una línia de subvencions per a projectes d'arqueologia i paleontologia per 330.000 euros, prop d'un 83% més que en convocatòries anteriors, per impulsar la restauració i la divulgació en aquests àmbits i contribuir a "crear un discurs arqueològic a Mallorca".

Les ajudes són per col·locar senyals, per a la neteja i el manteniment dels espais, la consolidació d'estructures, la implementació de recorreguts, l'obertura de webs, la millora de mobilitat o la restauració i conservació dels espais.

La convocatòria té 330.000 euros de pressupost i les actuacions previstes s'executaran entre l'1 de gener i el 27 de setembre de 2019. Es poden presentar dues sol·licituds per persona interessada, però en cap cas poden ser propostes diferents dins el mateix jaciment.

Poden optar a aquesta convocatòria els particulars, professionals i fundacions sense ànim de lucre, ajuntaments propietaris del bé o que tinguin la gestió, així com universitats i instituts de recerca amb departaments o unitats relacionats amb l'arqueologia o la paleontologia.

Entre els criteris de valoració, tenen prioritat els jaciments que siguin de titularitat pública i aquells en què existeixi un acord amb la propietat privada per visitar el jaciment. També es valoraran els jaciments que disposin d'un pla especial de protecció i d'un pla director o pla de gestió.

Paral·lelament, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports treballa en una convocatòria nova d'ajudes per a la recerca en matèria d'arqueologia i paleontologia. Es dirigirà a equips de recerca que facin estudis que aportin coneixement sobre la història, l'arqueologia i la paleontologia a Mallorca. 

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF