Desarticulen el clan de la Jesusa a Son Banya

L'operació Madagascar s'ha tancat amb sis detinguts

La Policia Nacional ha desarticulat el clan de la Jesusa després de dos dies d'operació policial. La organització criminal es dedicava al narcotràfic a Son Banya, i durant l'operació policial s'han desmantellat dos punts de venda de droga al poblat i s'han detingut sis persones. A més, el cos armat ha confiscat diferents quantitats d'estupefaents.

En el marc de l'anomenada operació Madagascar, que va començar aquest dimecres dematí, els agents han detingut sis persones de 66, 27, 44, 25, 30 i 27 anys, respectivament, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública. Entre els detinguts figuren quatre germans, tots ells nets de la famosa Jesusa, per la qual cosa es considera desarticulat el seu clan.

Aquesta coneguda organització criminal es dedica al tràfic de drogues al poblat de Son Banya. El clan actua auxiliat per membres que estan fora del cercle familiar, que ocuparen els llocs de major risc, com ara la venda directa de la droga.

L'operació ha culminat amb 11 registres domiciliaris al poblat de Son Banya i altres punts de Palma i la desarticulació de dos punts de venda de cocaïna i haixix. La droga intervinguda demostra la "permanent venda de substàncies estupefaents", segons la Policia, ja que els agents han trobat diverses bosses amb més de 150 grams de cocaïna, uns 140 grams d'haixix i diferents utensilis per a la seva manipulació, i s'han confiscat als domicilis de destacats membres de l'organització deu quilos de marihuana, així com prop de 20.000 euros en efectiu.

Els detinguts, alguns dels quals ja tenen antecedents, passaran aquest dijous a disposició del jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Palma.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF