Cort ha contractat 81 persones que estaven a l'atur amb el programa SOIB Visibles

El regidor Rodrigo Romero ha agraït la feina als participants, que han fet obres i serveis d'interès social per millorar la imatge de Palma

L'Ajuntament de Palma ha assenyalat que aquesta setmana ha finalitzat el programa d'inserció laboral SOIB Visibles 2019-2020, mitjançant el qual el Consistori ha contractat durant sis mesos, a jornada completa, 81 persones majors de 30 anys que estaven en situació d'atur de llarga durada.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, ha agraït el treball als participants, que han fet obres i serveis d'interès social per millorar la imatge de Palma. Romero ha manifestat que espera que "aquesta sigui la primera de moltes més oportunitats laborals" per a aquestes persones.

Cort ha destacat que el programa SOIB Visibles fomenta la contractació d'aturats de llarga durada i subvenciona els contractes a entitats locals, durant els quals segueixen un procés d'orientació laboral per afavorir la seva posterior inserció en el mercat laboral. El programa dona prioritat als qui no cobren prestació o subsidi de desocupació.

Entre aquests 81 llocs de treball hi ha hagut un administratiu de suport, 14 auxiliars d'administració, 11 auxiliars d'informació, dos registradors de dades, dos peons forestals, un peó de fusteria, nou jardiners, 27 peons de manteniment, tres peons margers, tres peons de construcció, tres peons de pintura, dos peons de mecànica, dos tècnics de jardineria i un de manteniment. D'aquest total, 19 llocs de treball els han cobert amb usuaris de serveis socials de l'Ajuntament.

Algunes de les tasques que han desenvolupat aquestes persones són l'adequació dels patis de les escoles d'infants; l'ajuda en les tasques de conservació i manteniment de Son Hugo; la rehabilitació del camí de l'Hort del castell de Bellver, l'ajuda en la conservació de les fonts ornamentals de Palma i tràmits administratius de les subvencions al lloguer de l'Ajuntament.

El programa SOIB Visibles ha ocupat 16 treballadors a Inca durant el darrer any

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF