L'Ajuntament de Palma contracta places residencials per acollir víctimes de la violència masclista

Cort preveu que les sol·licituds de protecció augmentaran a causa de l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus

L'Ajuntament de Palma ha contractat habitacions en un residencial comunitari de Ciutat per al Servei d'Acolliment Municipal (SAM) a víctimes de la violència masclista i els seus fills. Es tracta de 19 places ampliables fins a la cinquantena, segons ha informat Cort mitjançant un comunicat. Aquesta mesura implicarà una despesa inicial de 14.725 euros i té una durada prevista d'un mes, encara que es podrà prorrogar fins a final d'any.

Segons ha explicat el consistori palmesà, les noves places permetran "atendre de manera òptima totes les persones que s'adrecin a aquest servei municipal". Cort preveu un augment exponencial de les sol·licituds d'acollida a causa de l'estat d'alarma sanitària per la crisi del coronavirus. "A l'Ajuntament ens vàrem voler avançar a l'estat espanyol, i abans que fes el decret nosaltres ja treballàvem per garantir aquesta necessitat. El nostre objectiu és oferir una alternativa residencial i alimentària a totes les dones víctimes de violència masclista de Ciutat i els seus infants que s'adrecin al servei d'acollida", ha explicat la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas.

El SAM disposa d'un casal de 29 places distribuïdes en 14 habitacions, a més de quatre pisos amb una capacitat total de 18 places, on s'ofereix un acolliment temporal. Aquestes places solen suficients per donar cobertura a les necessitats del servei en una situació normal. Però, en previsió de la crisi econòmica i residencial que es viurà després del confinament, l'Ajuntament ha cercat alternatives d'habitatge perquè les dones puguin ser ateses sense que el servei es desbordi.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF