El Govern estudia estendre el calendari lectiu de segon de Batxillerat fins al 19 de juny

El curs 2019-20 no s'allargarà per a cap altre nivell educatiu 

La suspensió de les classes lectives presencials no allargarà el curs 2019-20 per als nivells d'Educació Infantil, Primària, Secundària, 1r de Batxillerat i Formació Professional, segons ha informat la Conselleria en un comunicat. Quant a 2n de Batxillerat, el Govern estudia la possibilitat d'estendre el calendari fins al 19 de juny. Si al final és així, canviaran les dates de les avaluacions finals ordinàries i extraordinàries. Cal recordar que  la Selectivitat a les Balears es farà els dies 7, 8 i 9 de juliol.

A més a més, la Conselleria ha informat que, mentre les classes presencials continuïn suspeses per l'estat d'alarma, els alumnes de quart d'ESO, Batxillerat i graus mitjà i superior de la Formació Professional podran avançar matèria, sempre que es garanteixi el seguiment per part de tot l'alumnat del curs i establint les mesures de reforç adequades per a l'alumnat que ho precisi.

En el mateix comunicat, explica que el professorat d'orientació, coordinat pel tutor del grup d'alumnes, orientarà l'equip educatiu, l'alumnat i les famílies per fer "una planificació horària setmanal equilibrada", que respecti els descansos diaris, els caps de setmana i vacances, i que es pugui adaptar a la situació de cada alumne.

Respecte de la feina encarregada, precisen que s'ha d'evitar "la sobrecàrrega de treball de l'alumnat i també del professorat", atès que hi havia hagut queixes sobre el volum de feina que estaven posant alguns centres als alumnes. En aquest sentit, subratllen que s'ha de procurar que, sempre que sigui possible, "les activitats o tasques siguin accessibles per a tot l'alumnat, indistintament de les seves condicions personals i socials". Fan menció especial a la bretxa digital i exposen que s'ha de possibilitar a aquells alumnes que no disposin d'equips informàtics que puguin utilitzar temporalment un ordinador del centre a casa seva.

Segona avaluació

Pel que fa a la segona avaluació, la Conselleria apunta que els centres que ja han fet les sessions d'avaluació poden mantenir el calendari de comunicació dels resultats a les famílies que tenien previst; i els que no les han pogude fer o han quedat a mitges les poden fer "per mitjans telemàtics". Així mateix, aquesta comunicació s'ha de fer abans de les vacances de Pasqua (8 d'abril).

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF